Prehranjevanje Slovencev med delom
Povzetek
Prehrana na delovnem mestu je pomemben dejavnik, ki zagotavlja zdravje in s tem zadovoljstvo ter produktivnost zaposlenih. V članku predstavljamo rezultate raziskave, katero smo opravili na vzorcu 826 odraslih zaposlenih oseb v Sloveniji. Raziskovali smo: koliko časa imajo zaposleni na voljo za malico, kako zdravo se prehranjujejo, če kadijo, ipd. Zanimali so nas tudi nekateri sociološki vidiki odmorov (npr.: v čigavi družbi ljudje malicajo). Zelo velik delež zaposlenih (60.5%) ima za malico odmor, dolg 15-30 minut. Dostopnost toplega obroka pa je zelo različna. V članku predstavljamo prehranjevalne navade med delovnim časom-primerjamo ljudi iz različnih družbenih razredov. Predstavljamo tudi ugotovitve o tem, s kom se ljudje med odmorom za malico družijo, s kom se pogovarjajo in o čem. Zanimiva je ugotovitev, da se ljudje v službi med malico le redko pogovarjajo o svojih zasebnih problemih.Prenosi
Objavljeno
2007-08-01
Številka
Rubrike
Razprave